Min dag idag

09.00 - "Hej, jag skulle vilja beställa en taxi till nyårsnatten."
09.01 - "Hej, är det försent att beställa taxi till nyår?"
09.02 - "Hej, du.... nyår? Kan jag beställa en bil?"
09.03 - "Hejsan, jag skulle vilja beställa en taxi till nyår."
10.00 - "Hej hopp, en taxi till nyår tack!"
10.10 - "Hej, vi är 20 personer som skulle vilja ha några stora bilar till nyår!"
12.30 - "Hej, jag vill ha taxi den 1 januari tidigt på morgonen."

Ja, ni fattar.

12.45 - "Hej, jag är på Ica maxi i Haninge, kan jag få en bil?"
What? Nån som faktiskt vill åka nu!!!! Coolt!

Aaaaaaaaaaaaaaaaah. Det här kommer bli galet!!! Å va skoj jag ska ha imorrn kväll... Jag längtar.

Gott nytt år på er!!!


Home sweet home?

Bor fortfarande hos föräldrarna i Solna. Riktigt skönt har det varit med en vecka utan tråkiga utgifter, matlagande, städning och annat jobbigt. Har istället fått massa god mamma-lagad mat, kollat tv och film i nya filmrummet (mitt rum som pappa gjorde om så fort jag flyttade ut), spelat singstar och guitarhero med syrran, kollat sport...
Sen blev det en riktig höjdarhelg i Malmö med mamma och pappa. Träffade farfar, bodde på hotell, åt plankstek på restaurang-lunch (mums!!!!!), shoppade på mellandagsrean och drack cider på uteservering.
Inte heller helt fel med hotellfrukost två dar i rad, sova i bilen, stanna på donken på vägen hem, äta alldeles för mycket choklad och bara bli allmänt bortskämd!

Första dan på jobbet idag igen och det var väl okej. Sjukt många beställningar till nyårsnatten dock och jag fattar inte riktigt hur det här ska gå ihop! Men vi får se...

Imorrn blire tillbaks till verkligheten. Rehab efter jobbet och sen tillbaks hem till lägenheten. Matlagning, städning och tvättstugan står på schemat. Tjoho.
Men så får jag ju sova i min egen säng och pussa på Stuart imorrn också så jag ska inte klaga alltför mycket!


Jul jul, strålande...

Fan va mysigt de e me julen!
Julaftonen började med risgrinsgröt till frulle. Syrran fick självklart mandeln som typ varje år bara för att hon inte äter mandlar! Hon kunde såklart inte äta upp den ändå (som andra normala människor hade gjort, den ger ju faktiskt tur!) utan där låg den sen kvar i den tomma tallriken. Hallå liksom!
Hela julafton var super. Allt från snön, kalle och tomten till paketen. Alldeles lagom.
Min julstämning var på topp efter den lite halvdanna julstämningen förra julen i Australien.

Idag har jag inte gjort mycket (precis som det ska va). Kollat Mamma Mia, riktigt härlig! Jag och syrran fortsatte med Abba-singstar efteråt! Men duetterna gick väl sådär. Sara var leadsinger och jag försökte lista ut melonin till stämman och all doooo-aaah. Gick inge vidare.

Nu ska jag ta och läsa min bok. Imorrn blire upp med tuppen för att hälsa på farfar i Malmö.

God Jul!

I morse sa jag hejdå till Stuart som åker till Glasgow över jul. Fick en campingtripp i julklapp av honom. Nånstans norrut men vart kommer han inte ihåg. Såklart. Tältet ska iaf tåla -25 grader så jag hoppas det stämmer, annars dödar jag honom!

Förkyld har jag blivit nu till jul också, jippie. Ska strax åka till jobbet å sen när jag slutar blire taxi "hem" till Solna. Familjen får hålla sig vakna tills jag kommer så vi kan klä granen tillsammans. Då blire julkänsla!

Kan också berätta att jag, Stu och syrran var på Skansen i söndags. Kollade in julmarknaden, djuren (Stuart vart väldigt imponerad av älgarna) och utsikten. Vi åt brända mandlar, minimunkar, drack julmust och varm choklad. Mycket mysigt!
När vi gick in betalade vi entren och tog dessutom ut 200 kr var i kassan efter som ingen av oss hade kontanter. När jag skulle betala julmust och lussebulle inne på sollidens cafe sen så upptäckte jag att mina 200kr inte var i plånboken! Han gav de alltså inte till mig och jag glömde dubbelkolla. Jag vart på hyfsat dåligt humör, det var ju ändå 200 spänn liksom! Å jag e dessutom rätt snål! Så gick och surade ett tag. När vi gick ut hörde jag iaf i kassan och de hade precis räknat och sett att kassan var 200kr plus så jag fick tillbaka mina pengar. Så då gick jag från irriterad till överlycklig!
Vi tog en sväng in på Grönan också, gratis inträde och Stu hade inte vart där heller innan. Sen hem för söndagsmiddag med "roast chicken, honey roasted vegetables, gravy & yorkshire pudding". En riktig toppensöndag!

Grattis igen till Mian också som vi firade i lördags. Tack för underbar fika, smarrig pizza, och en skoj utgång!

God jul och gott nytt år!!!!


Uppdatering

Skulle ju ha jobbet i helgen men det tyckte inte knät lät som en bra idé så jag har tagit det lugnt istället.
Hyfsat iaf.
I fredags blev det till slut julbord med jobbet på teaterskeppet. Väldigt mysigt och massa god mat och minst lika goda efterrätter. Flädersorbén var min favvo!
Dessutom var det hur mycket gratis dricka som helst, drinkar, öl, vin, snaps och avec. Blev inte så mycket för mig, nån öl, lite vin, en drink och en snaps som jag bet av på fyra tror jag. För sakens skull liksom.
Åkte hem vid tio, trist men smart tror jag. Jag var ju faktiskt där mest för å tröstäta lite!
I lördags blev det lugnt hela dagen. Jag och Stuart kollade nog en 7 Grey's avsnitt tror jag. Så himla bra!! Precis vad jag behövde! Sen blev det myskväll hos Phia, även det precis vad jag behövde!!
Igår åkte vi sen in till Gamla stan för å gå på luciakonsert i Storkyrkan. Var längesen jag var inne i en kyrka och det var mörkt och mysigt. Det var bra även om jag hade önskat lite fler vanliga, traditionella sånger. Stuart tyckte också om det även om han tyckte att det såg lite väl farligt ut å ha massa ljus på huvudet!
Middag och InnebandyVM-final på tv i Solna, en bra match som Sverige tyvärr förlorade i sudden.
Å så idag då, har hunnit med ett besök hos sjukgymnasten. Han trodde inte heller att korsbandet var av, så då borde det ju inte vara det, eller? Vågar ändå inte riktigt hoppas för mycket...
Sen har mormor och morfar varit här och fikat. Lussebullarna var lite väl torra nu och kaffet fick de koka själva men annars tror jag de var nöjda och glada!!

Nu ska jag iväg in till stan, ska på nåt galleri på Åsögatan och kolla in Stus kompis utställning. Spännande!

Vågar jag hoppas?

Var hos läkaren i morse. Han kände på knät och hade höga förhoppningar på att korsbandet fortfarande iaf delvis, satt kvar. Han sa att det borde ha varit mer svullet och att jag borde ha ondare annars.

MEN, precis såhär har det varit båda gångerna förut. Jag har frågat om det har varit av och jag har fått svaret:
"Nej, jag tror inte att det är av. Det verkar inte så." Och så har jag blivit överlycklig tills det visat sig att det visst varit av. Båda gångerna! Så nu var jag trots hans ord ändå väldigt skeptisk.

Anyway, det går inte att veta 100% förrän efter ett återbesök nästa vecka. Nu ska jag bara försöka ta det lugnt och vänta några dar, se vad som händer, om svullnaden går ner. Så jag ska vara hemma från jobbet i helgen.
Har legat i soffan under dagen och kollat  vänner men har bestämt mig för att jag inte tänker ligga här hela kvällen och deppa.
Så... Nu till mitt stora omöjliga beslut... riktigt julbord med jobbet eller mysig julmiddag med kompisarna??
Tror jag blir galen, jag är verkligen ett stort skämt när det gäller beslut!
Är nog egentligen inte så farligt om jag sitter ner på en båt i nåra timmar, sedan sitter ner på bussen, sitter ner på t-banan, sitter ner på bussen och sen går sista biten hem sen. Vore så gott med riktig julmat å så! Å tjejerna kan jag träffa imorrn kväll (några av dom iaf). Sen e ju frågan om jag kommer sitta där i ett hörn själv? Kan ju inte dansa eller göra nånting sånt överhuvudtaget!!

Ujuj... det verkar inte som att det spelar nån roll hur mycket jag tänker på det. E väl egentligen smartast om jag åker till Ekerö men jag vill egentligen verkligen gå på julbordet eftersom det är det enda riktiga julbord jag ska på.

To be continued... Nu ska jag.. sminka mig eller nåt!

Fattar ingenting...

Jag har aldrig gråtit så här mycket i mitt liv. Det ligger snytpapper precis överallt. Jag ser förjävlig ut. Jag luktar förjävligt. Jag känner mig förjävlig.

Hur gick det här till?
Hur stor är risken att halka så illa att man ramlar i en mataffär? På sitt redan skadade knä?
Varför ska något sånt hända just mig, just nu????

Jag har ingen tanke på att vara positiv just nu. Det finns inte en chans att det inte är av. Det vet jag.

Nu hoppas jag bara att det inte är ännu värre än så här.

Läkarbesök imorrn bitti. Får se vad domen blir då.

knähelvete

I morse gick jag upp samtidigt med Stuart fast jag var ledig. Idag var det nämligen tänkt att jag först skulle till sjukgymnasten, på vägen hem handla ägg och ost så jag kunde laga paj till middag, sedan fixa klart Stuarts julklapp sen iväg till stan en snabbis och sen skulle jag klippa mig.

Hos sjukgymnasten gick det bra trots att jag var trött. Jag körde strömmen och det kändes bättre än vanligt faktiskt! Sjukgymnasten sa åt mig att på måndag kunde jag få börja springa på löpbandet.
Jag var rätt nöjd med tillvaron i allmänhet.

Jag åkte hem, gick in på Coop, plockade ihop det jag behövde och ställde mig i kön till kassan. Precis när jag var framme hörde jag en tant fråga efter hjälp angående sitt shampoo. Då slog det mig, jäklar, shampoo skulle jag ju köpa också!
Jag gick tillbaks mot shampoo-hyllan.... inte visste jag att det beslutet skulle förstöra mitt liv igen.

Satte fram högerbenet i nåt som visade sig vara såpa och halkade. Vek hela jävla knät under mig och kände hur det small till. Korsbandet gick definitivt av. Satt där gråtande på golvet ett tag och försökte förstå vad som hade hänt. Så särskilt ont gjorde det inte men jag kände hur det började svullna upp på en gång. Några snälla människor kom fram och frågade hur det var fatt.
Nu har jag gråtit konstant och snytit mig ungefär en miljard gånger. Några små fjortisar kollade konstigt på mig där jag satt på en bänk.

Nu ligger jag i soffan och kan fortfarande inte förstå att jag måste börja om från början igen. För tredje gången. Det är fan inte rättvist.

Nu mår jag bra!

Kan börja med å säga...grattis till mig på namnsdagen!!
Blev grattad av flera kunder som skulle beställa taxi idag! Lite kul. Att folk har koll på sånt! Jag har aldrig koll på andras namnsdagar...

Tror jag har blivit av med min förkylning! Var iaf tillbaks hos sjukgymnasten igår och det kändes mycket bättre än förra veckan!!

Planer för veckan:

- Shoppa de första julklapparna (definitivt på tiden!!)
- Klippa mig
- Gå på Julbord med jobbet
- Jobba
- Rehab-träna
- Gå på Luciakonsert i Storkyrkan

Åt risgrynsgröt till frukost idag! Stu med. Han tyckte det var smaskens å jag håller verkligen med!! Mums!

Mysfredag

Vaknade trots vilan igår upp idag med ännu värre halsont, blä! Men trots det mår jag ändå toppen just nu!

Har nämligen ägnat kvällen åt att:
- baka lussebullar. (och maskar, ormar, sniglar och bajskorvar <---Stuart, inte jag!)
- kolla Grey's Anatomy.
- boka biljetter till Kings of Leon i februari.

I just love it!

Åt även lunch med syrran idag på nåt italienskt ställe vid Medborgarplatsen. Jättemysigt, måste ses oftare!!!

Atjoooo

Nej, nyser gör jag faktiskt inte än men det kommer väl....

Har känt mig halvhänging hela veckan och har väl förstått att eftersom jag inte varit förkyld på jättelänge så skulle det väl komma förr eller senare...
Jag har aldrig varit den som skippat träning för att jag varit förkyld. Fast jag hört och läst överallt att man inte ska träna om man har ont i halsen så har jag alltid gjort det ändå. Vafan, orka stanna hemma för nåt sånt när man kan gå på en rolig innebandyträning.
Men nu har jag pinat mig igenom två extra jobbiga rehabträningar trots att jag inte har kännt mig helt ok. Igår på jobbet drack jag typ 100 koppar te mot halsen och för att slippa somna vid bordet. När jag väl kom hem sen kunde jag inte somna för att jag hade jordens största klump i halsen. Ändå ställde jag klockan på halv nio idag för att hinna med rehaben innan jobbet. Men så vaknade jag i morse och halsen värkte. Och då tänkte jag faktiskt att varför ska jag pina mig upp för att åka till sjukgymnasten?? Det är ju inte en kul innebandyträning det här utan ett tråkigt rehab-pass som kan göra mig sämre och förstöra min lediga helg!!!
Så nu stannar jag hemma istället. Ska ta ett bad och lyssna på soundtracket till irländska filmen "Once". Kanske julpynta lite till, kolla in ett avsnitt av Sex and the city och ta det lugnt innan jag åker till jobbet.

Och nu nös jag faktiskt också. Blir mer och mer övertygad över att jag har gjort rätt val!

Första advent

Överlevde iaf jobbhelgen och det var riktigt skönt att vara ledig i söndags! Första advent å allt!
Förklarade för Stu att vi ju måste köpa en adventsljusstake.
"What's that?"
"It's a candle holder. You put four candles in it and then some moss and some plastic mushrooms and lingonberries."
"Ehh... what??? What do you mean you put plastic mushrooms in it? Why don't you put some real ones in there??"
"It's not just any mushrooms! It has to be the poisonous ones..."
"Poisonous mushrooms?? What are you talking about?? And what about the moss, doesn't it smell really bad???"
Stuart fattade såklart ingenting.

Iallfall hade jag sett två stycken uppe i V-by centrum. En "billig" för en hundring och sen en fin med tomtar på som jag verkligen gillade, den var dock dubbelt så dyr. Jag hade äntligen bestämt mig för den dyra ändå men då såg jag att det var halva priset på Lagerhaus där jag sett den billiga så då fick jag dåligt samvete och köpte den istället. 50 spänn var för billigt för att säga nej till.
Sen hjälptes vi åt att sätta i svamparna och lingona och Stuart fick äran att tända första ljuset...

Ser fram emot pepparkaks och lussbullsbak och lucia!!!

Jag älskar Sveriges jultraditioner!!!


Jobb-helg

Det var dags för den där trista kvälls-jobbs-helgen nu senast.
17-03 fredag 16-02 lördag = bläääää! Och jag var fortfarande inte utvilad från London.

Syrran ringde och frågade om jag skulle me på matchen på lördan. Vilken match? undrade jag.
Jo, Henke Larsson, jepp THE Henke Larsson skulle spela INNEBANDYmatch med Helsingborg mot Järfälla Spiders. Årets match typ (enligt mig) men upptäckte att jag jobbade då.
Lyckades byta till mig ett mardrömspass, 19-05, så att jag kunde gå på matchen, det blev sedan ett ännu värre mardrömspass, 20-06... Hugaliga.

Men det var såååå värt det!!! Matchen var hur bra som helst, ganska knäppt att se Henke med en innebandyklubba i handen men han var rätt grym faktiskt. Gjorde två assist. Lite skumt var det för han fick ju jordens applåder vid assiten. Det var som att hela hallen hejade på Spiders...och Henke! Och måste vara lite annorlunda för honom också, van att spela för sjukt många tusen människor och nu i en fullsatt sporthall med 800. En jättespännande match iaf som Järfälla vann efter mycket om och men. Helt perfekt alltså!
Hann sen också med en tacomiddag och äppelpaj hos päronen. Mumma.

Men sen vare alltså dags att åka till jobbet. Inget vidare pass att jobba (inte helt oväntat.) Speciellt på en löningshelgs lördag... Prata med fulla kunder i tio timmar är ju inte nå vidare skoj. Folk e ju så jävla charmiga. Tror de iallafall.

-Välkommen till Taxi 020 det e Anna.
-Hej Lena! Fan vilken sexig röst du har! Eru snygg? Eru singel? Skaru inte me oss ut å parta ikväll? Jooo, men kom igen då Eva!! Vi hämtar upp dig i taxin! Nähä, inte det? Okej, tack då Emma. Vi syns! Puss puss!!!
Hahahaha, saru puss puss??? (alla polarna skrattar i bakrunden.)
Och de tror självklart att de är de enda som nånsin sagt puss puss!!!
Guuuuuuud va skoj!

Har dessutom lust å säga att jag är 40 bast och väger 180kg. Vill de fortfarande att jag ska följa me ut å parta då tro?

Tully-Reunion.

London var helt underbart! Lika bra som jag hade tänkt mig! Det var sjukt kul att träffa alla igen, det kändes verkligen inte som det var ett år sen vi såg dom sist...
Resan dit gick bra förutom att Stuart upptäckte att han visst bara fyllt i att vi hade en väska med oss istället för en var, och sen hade han glömt sitt kreditkort så syrran fick låna ut lite pengar till oss... men annars så!

När vi kommit fram och stod och väntade vid passkontrollen såg vi tre av våra tyska vänner så vi kunde ta bussen från flygplatsen in till stan tillsammans!
Sen blev det en cool "black cab" där vi fick plats allihopa. Taxi - check!

Klockan var typ halv två när vi var framme och vi lyckades säga hej till alla och svepa två öl innan hostel-baren stängde. Kändes riktigt bra! Vi drog på oss våra Tully-t-shirts allihopa och gick å la oss i de sköna våningssängarna i 14-bäddsrummet!


Vi gick upp hyfsat på fredagen och åt frukost på hostelet. Rostat bröd med sylt/marmelad och mjölk och flingor, svag saft å dricka. Flashbacks till Australien!
Sen skulle vi ut och kolla in staden och trots att klockan inte var mer än elva hamnade vi redan på en engelsk pub. Där drack jag nån Ale som inte var den godaste öl jag druckit kanske men kul å prova nåt nytt och den smakade ändå ok!
Sen blev det lite sightseeing, London bridge och London eye (stort pariserhjul typ med utsikt över London). Vi gick dit från hostelet och det tog timmar eftersom det var typ tjugo toalett-besök, lunchstopp, kaffe stopp (gooood chai latte!!!!) glöggstopp, kolla-in-alla-stånd-stopp, karusell för grabbarna-stopp. Själva London eye var väl rätt coolt men tycker inte riktigt att det var värt pengarna egentligen. Men vad gör det!


Nu hade de sista kommit och vi var allihop där, i London, ett år senare. Wohoo!
Vi firade det med £2 Coronas i baren tills vi blev hungriga.
Vi åt kina-takeout till middag efter att vi upptäckt att hostelet inte hade något kök, illa! Sen köpte vi dricka (till Mians och min besvikelse hade de inte ens bag in box! De fattade knappt vad vi pratade om) Men istället köpte vi två flaskor billigt vin och läsk och det blev nästan som i Australien ändå!
Sedan var det dags för Ring of fire och när det var klart var vi alla rätt fulla, och då var klockan bara typ åtta upptäckte vi!!!
Kvällen fortsatte med massa drickande, dansande, shotande och tyvärr en break-up innan jag och Stuart typ däckade vid halv två.


Jag och Mian var uppe rätt tidigt sen på lördagsmorgonen. Eller till tio iallafall, vi ville shoppa och dessutom hinna ner till frukosten. Sen vaknade de andra till liv och de ville ha frukost så vi gick till nån restaurang så de kunde käka English breakfast. Sen blev det t-bane resa underground - check. in till Oxford Street medans hälften av gänget kollade Rugby på nån pub.
Jag och Mian kollade in Top shop, Zara och Primark. Vi försökte ta oss fram på gatan men det är så JÄVLA MYCKET FOLK I DEN STADEN!!!! GALET VÄRRE!!!
Primark var verkligen galet galet galet. Man fick som en stor tvättkorg typ när man gick in och sen vara bara att ösa ner kläder i den. Jag och Mian hade redan gjort av med alldeles för mycket energi hittills men vi lyckades shoppa en del iaf. Att köa till provrummet var inte att tänka på, vi provade framför en spegel i stället och sen var kön så lång att jag tillåme lyckades prova en tröja till medans vi väntade! När vi väl kom fram till kassan var det inte som i normala butiker där de viker kläderna och så utan här knölades de bara ner i en påse, haha.
Allt var verkligen billigt och vet inte vad som hände riktigt men jag köpte massa grejer som jag inte ens behövde, bara för att det var så billigt. Slängde ner massvis med saker i korgen som jag nog aldrig skulle köpt annars. Så kan det gå.


Nu var jag och Mian ännu mer slut men vi skulle fortfarande hinna med Picadilly circus och Harrod's. Det var helt klart galet stort på Harrod's och vi gick runt där ett tag, julavdelningen var rätt galen,. Jag köpte en cola på matavdelningen och fick en påse, men dricka colan fick jag minnsann inte göra såklart! (eeh??!!) Blev tillsagd av en vakt.
Vi gav snart upp och skulle ta oss hem. Vi var inte de enda upptäckte vi.
Det stog vakter och spärrade av ingången till t-bane perrongerna. Det var så mycket folk på plattformarna att de inte fick ens släppa in mer folk. Vi fick stå och vänta ett bra tag innan vi kom ner på perrongen. Till slut kom vi äntligen på ett tåg och efter ett bra tag var vi tillbaks på hostelet och köpte sen Fish n' chips till middag.
Även denna kväll spenderade vi i hostelbaren där vi önskade massa bra låtar av Djn och jag satt på en stol nästan hela tiden, knät tyckte inte om att jag hade gått omkring hela långa dagen.


På morgonen skulle jag och Stu upp vid nio för att träffa en av hans rese-kompisar. Så vi fick säga hejdå till alla i rummet, buhu, och packa alla våra grejer. Sen blev det frukost på Starbucks (det enda som var öppet i närheten en söndagmorgon) med Katie som hon hette och det var mysigt!
Sen skulle jag och Stuart åka till Darren (som var med oss i Thailand i våras). Han bodde inte alltför långt bort men det tog ändå en evighet att komma dit. De byggde tydligen om t-banan och vi fick åka en lång omväg. När vi till slut kom till det rätta tåget så var det försenat och hela faderullan. Fy fan vad irriterad jag var på den där jävla tunnelbanan. Grrrr.
Till slut kom vi fram och Darren hämtade upp oss på stationen.
Sen vare dags för dagens höjdpunkt, Sunday roast!!! Hade verkligen sett fram emot detta!
Rostbiff, rostade potatisar, grönsaker, yorkshire pudding (smarrig typ ungspannkake-aktig sak som såg ut som en uppsvälld klump typ) gravy och horseradish. Mmmmmmmm.... jättestora portioner och jag var riktigt lycklig!

Sen åkte vi till en konstutställning med kinesisk konst på nåt stort galleri i London. Det coolaste var massa vaxdockskinesgubbar som satt i rullstolar som åkte runt i ett rum...låter normalt va???

Vi var rätt sega efter två nätters partande så det blev en filmkväll faktiskt! Väldigt skönt...
På måndagen hann vi inte göra så jättemycket. Vi kollade iaf in Tate Modern Museum och jag fick se min första Picasso och Monet alldeles gratis, inte illa.

Kunde sen inte fatta att hela helgen hade gått, fan att tiden alltid ska gå så fort, det var iaf dags att åka hem och det vet ni ju redan hur det gick..