För ovanlighetens skull

Saker jag gjort i helgen som inte händer så ofta annars...

Väntat i en och en halv timme på mat.
Ja, det var ju oturligt. Men maten smakade iallafall jäkligt gott när den väl kom och gratis te och tryfflar är ju aldrig fel.


Skippat att gå på innebandy för att spara pengar.

Jepp, 50 spänn tjänade jag in.


Lagat mat.

Lyckades som vanligt inte speciellt bra. Skulle bara steka nåra korvar, två till pappa och en och en halv var till mig och mamma. Borde ju inte vara så svårt eller?

Närå.

Glömde bara sätta på fläkten vilket gjorde att hela köket var alldeles osigt. Dessutom luktade jag korv resten av kvällen.

När jag var klar märkte jag dessutom att det bara låg tre korvar i stekpannan istället för fem. (glömde bort pappas korvar, suck) Så det var bara till att börja steka igen.

Klagat på en Beckfilm.
Okej, den var väl inte dålig men "Gamen" var väl inte en av de bättre filmerna direkt.

Städat mitt rum (lite grann).
Händer lite för sällan kanske.

Vaknat innan halv tio utan att ställa klockan.
Nästan mest chockerande! Verkligen inte likt mig! Förstår det fortfarande inte...


Ett nytt (sämre, kortare och tråkigare) försök nu ändå...

En fördel med att vara vikarie är att man slipper fixa fika. Okej kanske inte nån jättefördel men ändå. Jag menar, hur skönt är det inte att äta av alla andras fika hela tiden utan att behöva fixa själv! Jäääkligt najs.
MEN.
När tantjäveln slutade, hon skulle haft fikat imorrn, så var nån "tvungen" att ta hennes plats. Nån=jag.
Alla andra har typ bakat massa grejer men jag är (inte helt okänt) ingen höjdare i köket. Kan misslyckas med det mesta. Men det kändes ju ändå trist att typ köpa en bullängd så blev lite bakning ändå. Chokladbollar. Tror nog att jag kanske lyckades...
Utmaning: Undvika att käka upp typ hälften. Får se hur det går med den saken...

WTF!!??

Jäkla skit. Blir lika förbannad varje gång det blir fel precis när jag ska publicera ett nytt inlägg!
Orka skriva om allt! Och kommer ju ihåg typ hälften. Gaaaaaaaaah!
Nä, jag skiter i det.

Atjoo

Sen jag kom tillbaks till jobbet känns det som att det enda jag har gjort är torkat snor. Det bara flödar. Tjockt, gult, slemmigt. Fy fan. Och vad är tacken? Inte får man höra att man gör deras liv lite trevligare, nä istället har jag fått sjukt många nys- och hostattacker rakt i fejjan. Sjysst, kids!
Och min kropp, som annars brukar kunna klara bacillerna, verkar allmänt chockad efter sjukskrivningen.
Och nu är jag förkyld. Två dar tog det. Blä.


Börjar bli lite halvnervöst nu kanske?

Eftersom klockan är över tolv är det idag en månad kvar tills vi åker. Börjar nog fatta att vi verkligen ska iväg nu. Men precis allt kan ju inte vara tiptop.
Inte i mina drömmar iallafall. Tydligen.

I natt drömde jag om resan för första gången. Jag drömde att jag och Mian och några till satt i en buss där nere. Vi åkte och åkte i bussen i typ tio timmar men det fanns inga städer. Nånstans. Skitskumt. Och på chauffören och alla andra verkade det som att så var det. Det fanns inte mycket i Aussie överhuvudtaget. Nehepp.

Sen för typ en vecka sen drömde jag att jag och Mian stod och pratade med nån som frågade oss om vi hade pojkvänner.
Nä, svarade jag. Ja, svarade Mian. VA? har du? frågade jag överraskat. Ja, eller pojkvän och pojkvän, vi har väl inte riktigt konstaterat det än men typ. Så Anna, kan vi inte åka en kortis till Australien bara? Nåra veckor typ? För vill ju inte vara ifrån honom nu liksom...
Eh, VA!?

Ibland är det extra skönt att vakna.


Sjukt mysig

Såg The Holiday igår. Mina förväntningar var inte hyfsat låga, hade på känn att den skulle vara ganska töntig och förutsägbar. Vilket den också var. Men konstigt nog gjorde det inte det minsta! Blev inte ens irriterad över det typ en enda gång! Helt sjukt!
Filmen var supersöt! En riktig tjejfilm!
Och sen vad som gjorde filmen ännu bättre:
Jude Law. Shit. Hetare snubbe får man leta efter.
Hetingarnas heting
Man hörde hela biografen dra djupa lyckosuckar när han var i bild (förutom Lisa då för hon sov, helt jäkla obegripligt)
Filmen var så bra att jag helt glömde bort mitt godis, det händer inte ofta. Men vad gjorde det, passade alldeles utmärkt eftersom jag hade en riktig svullarkväll ikväll. Så godiset slank ner rätt lätt nu istället. Tillsammans med chirren och dirren. Tänkte nästan öppna smirren jag hade också, för rimmets skull, men kände inte riktigt för det.
Ja, en riktig svullarkväll har det sannerligen varit.

Tillbaks på jobbet

Då var det slut på sjukskrivningen. Bye bye soffan, hello jobbet!
Det blev en lugn start, såg ju självklart till att det var min korta fredag, annars hade jag nog varit hemma idag med... Men nu var det ju så och halv åtta till halv ett kunde jag ju klara av.

Inte nog med att jag bara jobbade fem timmar, dessutom var det bara fem barn. Händer typ aldrig! Och dessutom var det tantjävelns sista dag och det kan man ju inte missa, moaha.
Så kan nog säga att jag överlevde den här jobbdagen galant!
Äntligen helg efter en hård arbetsvecka...erhm...


Så jäkla skabbigt

Hur, HUR, kan man FISA på t-banan i rusningstrafik!!?? När alla står som packade sillar och man inte har en chans att komma därifrån. Då får man för fan klämma ihop skinkorna och hålla igen!
Vidrigt e ordet.


Sprutor

Jag har väl ingen sprutskräck precis men att få en lång nål instucken i armen är väl inte min favoritsyssla direkt. Det brukar ju inte vara speciellt trevligt. Bara som exempel, bedövning hos tandläkaren. Usch! När de sprutar in bedövningen, ajajaj... Sen e ju dropp inte så jättemysigt heller. Det slutar alltid med att det blir problem med att sticka in nålen så att det måste göras flera försök och bla bla bla...
Men idag.
Jag fattar ingenting.
Var och vaccinerade mig. Att det kan vara så lätt att få en spruta! Det kändes fan inget. Inte ett dugg. Det är nästan så att jag börjar undra om sköterskan verkligen sprutade in nåt vaccin i armen på mig. Hon kanske bara sket i det, sa att det var klart och satte på ett plåster för syns skull. Nästan så att jag måste ta bort plåstret och titta.
Nä, det syns inget märke efter nåt stick heller.
Shit. Men jo, det kändes nog lite efteråt i armen ändå när jag tänker efter, så visst fick jag nog min spruta.

Aja, hur som helst, Kanske dags att sova, ska upp halv sex. snark. Då ere dags att ta bort stygnen. Yeey!

5 veckor...


VARNING

Jag avråder alla som har tänkt utöva nån slags idrott där det finns risk för avslitna korsband att skippa det och stanna hemma idag.
Den 16:e januari för ett år sedan slet jag nämligen av korsbandet. Och om det inte känns som anledning nog att stanna hemma för idag så slet även en fd lagkompis av sitt korsband den 16 januari året innan.
Vems tur blir det i år?
Jag skulle inte chansa om jag var ni.

Lycka till! Eller ska jag kanske säga, break a leg (and a korsband)?

Brev, samtal, mejl

Förra veckan fick jag ett konstigt litet brev hem från Posten.
Det stod att jag betalat för lite porto på visumansökan jag skickade. Trodde ju inte att det skulle behövas två frimärken när jag t.o.m lyckades klämma ner det i ett litet kuvert.
Men nu var det så iallafall att jag hade satt på ett frimärke för lite och därför skulle jag nu betala 25 kr för att de behövde skicka detta brev plus 5,5 kr för frimärket jag borde ha satt på.
30,50 kr istället för 5,5kr. Som jag dessutom måste betala genom att sätta på sex frimärken (som jag såklart inte har hemma) på brevet jag fick, och posta det. SUCK sicket onödigt jobb.
Det finns roligare sorters brev att få, helt klart.

Som det spännande kortet jag fick hem igår. Ska bli kul att se vad det innebär. Den 17 februari får jag svaret. :-)

Igår på dan ringde de från WTC och frågade om jag verkligen hade betalat in de 3000 kronorna som skulle ha varit inne i december. Visst vet jag att jag hade gjort det men det var ändå lite nervöst tills jag kollade nordea och såg att det faktiskt var draget också. Kändes skönt!

Fick även ett mejl igår med lite information om flyget. Upptäckte nu att vi åker hem på midsommarafton. Hmm, kanske inte är sådär jättekul???

Snåljåp

Ska försöka så gott det går att inte slösa alltför mycket pengar nu innan resan. Det kommer säkert inte gå sådär toppenbra men försöka kan jag ju iallafall göra.
Men lite kul måste man ju ändå ha annars är livet inte speciellt kul så då är det bra när man kan roa sig gratis, eller åtminstone billigt.

Billiga nöjen:

Gick gratis på Rockbjörnen i torsdags med Mian och Carro. Inget jag skulle ha pröjsat 300 spänn för annars precis. Det var nästan roligare att spana kändisar på läktarn än att titta mot scenen. Carro fick lite ont i ryggen efter att Bingo lagt upp fötterna på hennes stol (Du skulle sagt till, Carro!) men annars tycker jag att det var en underhållande kväll!

Polaren Karin har nu (väldigt passande tycker jag) börjat jobba på Garbo. Gångavstånd dit och hem plus gratis inträde. Kan det bli bättre?

Har fortfarande kvar mitt bio-presentkort som jag fick i julklapp förrförra året. Kanske kan passa på att använda det inom en snar framtid!?


Ska försöka komma på lite fler roliga gratisnöjen men hursomhelst så lär det även bli många hemmakvällar den närmaste tiden.

Sen känns det ju ändå tyvärr som att det är jäkligt lång tid kvar till löning... Hmm.


Härligt värre

  • Åka hem med mitt svullna knä när resten av tjejerna går ut och partar.
  • Se spärrvakten gå förbi ut på en rökpaus en minut efter att hon stämplat min biljett.
  • Ha en 15 minuters kryckhoppnings-resa hem från t-banan i ösregnet. Najs.

Tack och lov att resten av kvällen varit väldigt lyckad.


Sjukskriven

Sitter här och funderar lite. Jo, sånt har jag tid med för tillfället. Bara sitta och fundera utan att behöva känna att tiden borde läggas på nåt vettigare.
Så vad har jag då kommit fram till? Jo:

  • Det är nu bara SEX veckor kvar tills jag och Mian drar. Börjar bli lite nervöst helt klart.
  • Imorrn ska jag på Rockbjörnen och om det inte sker nåt mirakel med knät under natten så blire nog till att hämta upp mina två polare från källaren. Ett kärt återseende.
  • På tisdag är det ett år sen jag slet av korsbandet första gången. Ett år sen jag spelade match sist. Shit. Jag saknar det...
  • Det visas aldrig några kul filmer på Canal+ när jag väl vill titta.
  • Det är inge roligt att ta det lugnt när man måste.

Ja, det var väl det jag hade på hjärtat för tillfället.
På återseende.


Klart

Igår var jag uppe vid halv sju, ville ha gott om tid. Skulle duscha med sån där tvål och det tar ju en stund. Tänkte däremot inte på att jag varken fick äta frukost eller sminka mig så satt ju där sen ändå med en massa tid över. Självklart kom tunnelbanan också i tid, den gör den ju alltid när man inte har bråttom. Men skönt ändå att slippa stressa.

Behövde inte vänta så himla länge ändå när jag kommit dit. Fick en säng och en sjukhus-rock att sätta på mig vid nio-tiden, sen vare bara till att vänta. Tur att jag hade en bok med mig! Blev en jäkla massa läsning...

Klockan blev tio.Började kurra lite i kistan.
Klockan blev elva. Kurr kurr.
Klockan blev tolv. Hörde sjuksköterskorna prata med varandra om hur god maten var i matsalen...
Klockan blev ett. Till slut kom det en sköterska för att sätta nålen. Sen kördes jag in på operation. Det gick om möjligt ännu fortare att somna den här gången tycker jag. Kommer inte ens ihåg när de sprutade in sömnmedlet.
Lika groggy var jag när jag vaknade denna gång också iallafall. Men inte fick jag ligga kvar så himla länge i sängen. Fick gå upp och äta en smörgås, sen var det dags att åka hem.
Kunde gå själv någorlunda utan kryckor så det var ju trevligt.
Men visst var jag trött. Somnade vid tio igår kväll och vaknade halv ett. Typ14 timmar. Galet. Men inte gjorde det nåt, hade ju inte mycket vettigt att vakna för ändå. För att få dagen att gå har jag kollat film. King Kong och Scarface blev det. Bra båda två.

Nu ska jag ta och lägga mig. Får se om det blir lika många timmars sömn i natt. Man vet aldrig.

Då var det dags

Lite nervöst.
Inte som förra gången, men ändå.

Aja, det ska bli skönt att få det gjort.


Trådlöst

Sitter här vid köksbordet. Jepp, vid köksbordet!

Tänkte bara passa på att säga en grej:

Henke Larsson,
SÅ JÄVLA GRYM!

Shit pommes vilken snubbe.

Hypokondriker

Är jag liiite rosslig i halsen möjligtvis? Lite täppt i näsan?
Jävlar, jag nös nyss.
Usch, fasar för att en förkylning är påväg. Men så är det ju självklart inte!
Eller?
Nääää.
Det var så längesen jag riktigt var förkyld. Skrämmande längesen. Hoppas verkligen att det inte har tänkt bryta ut nåt nu...
Opereras ju på måndag. Och då får man inte vara det minsta förkyld.
Men det ska nog ordna sig.


Det gångna året

2006, året då jag...

...började med att säga hejdå till Robert som åkte till Australien.
...nästan sa tack och adjö till greven, men bara nästan.
...slet av korsbandet, två gånger.
...var sjukskriven i totalt 13 veckor.
...körde en jäkla massa tråkig rehab.
...jobbade på åtta olika dagis.
...flyttade till Solna med resten av familjen.
...blev stor nog att gå på systemet.
...klippte av rätt mycket av håret.
...var på en hel del fotbollsmatcher för att se AIK nästan ta SM-guld.
...hade många roliga och mysiga dejter med tjejerna. Ni är underbara!
...bokade resan med Mian till Australien. Inte långt kvar tills vi åker nu!

Antal partykvällar (enligt min kalender): ca 45 st.
Antal kvällar med minnesluckor: Tre. (ve och fasa!)
Antal veckor som längst utan en helt nykter vecka: 17 st.

Årets bästa partyn: Loge i våras, sture i somras, K-15 och Carros party i höstas.
Årets roligaste händelse: Vetefan. Det är för svårt att välja en.
Årets tråkigaste händelse: När jag slet av korsbandet andra gången.
Årets resa: Santorini med tjejerna i somras. En väldans mysig vecka!
Årets förändring: Sluta spela innebandy.
Årets konsert: Bryan Adams.
Årets bästa tv-serier som jag följt: LOST och Grey's Anatomy.
Årets sporthändelse: Fotbolls-VM såklart.
Årets brutna tradition: Nyårsmiddan hos mig.
Årets nya tradition: SATC hos Lisa? Äta i Vällinge hus? Julbak?
Årets filmer jag sett på bio: Brokeback mountain, Nya Bond och Marie-Antoinette.
Årets operation: Blev ju "bara" en. Korsbandet.

Inte bara roliga händelser under förra året alltså, men det var trots allt ett bra år tycker jag!

Hoppas på att 2007 blir ännu bättre!