Change of plans

I onsdags efter jobbet stod vi några stycken och beklagade oss över att vi jobbade kväll i helgen. 17-03 på fredag, 16-02 på lördag och 15-23 på söndag låter ju inte speciellt kul va!?

Då sa en kille i andra halvan av teamet till mig "va, skämtar du! Jag jobbar tidigt och måste ju gå upp mitt i natten tre dar i rad! Det är ju mycket värre!"
"Inte en chans!", sa jag. "Vill du byta?"
Så vi bytte pass i helgen å helt plötsligt gick jag från att ha planerna: "sova" till "hur ska jag hinna allt?".

Nu blire myskväll hos Carro, maskerad hos Stus gamla jobbkompis och middag plus kyrkogårds-besök med päronen. Så mycket sömn blir det inte och även om jag måste upp tidigt så e det bra så mycket roligare än att prata med fulla halloween-ungar!

Nu har jag precis haft två lediga dagar. Igår blev det besök hos sjukgymnasten och tvättstugan. Idag blev det sjukgymnasten igen och lunch med mammma och maskeradsklurande.
Fan, orka med alla dessa maskerader!! ;)
På lördag hinner jag ju inte va där så länge heller så orkar verkligen inte lägga ner massa pengar och energi på det. Tema "cartoon and tv-character" och efter mycket om och men kom jag fram till att jag ska vara häxan i snövit. Jepp, I know. Häxa är typ det tråkigaste man kan vara, men å andra sidan, lösnäsa och hatt har jag, å sen räcker det med en stor munkjacka, en kjol och en korg med äpplen så är jag klar att gå! Å gå på fest i mjukiskläder e ju inte helt fel! Så det blir nog bra det där...

Då e frågan bara vad jag ska vara nästa helg... men det får jag ta itu med senare!

Lyckad fancy dress

Maskerad/inflyttningsfest/födelsedagsfest i lördags kväll hemma hos oss alltså!
Vi var såklart ute i sista sekunden med allt och hade inte ens bestämt nånting typ. Skulle vi ha mat? Vad för bål? Hade vi tillräckligt med snacks? Skulle vi köpa mer sprit? Jelly shots? Pizza? Nå slags rullar?

Efter en lång shoppingtur i V-by centrum och typ 20 kassar var så hade vi iaf vad vi behövde.
Sen all städning, och självklart skulle allt vara skinande rent! Blev tillsagd två gånger av Stu för att jag inte dammsugit på två lister. Som om nån skulle märka det!? Det var ju mörkt och massa roliga utklädda-människor att titta på. Orka.

Aja, sen blev det dags å klä ut sig. Jag var ju punkare. Riktigt skoj var det. Men fixa håret gick inte på 5 min direkt...
Hade köpt en mega-flaska hårspray på ÖB och tog slut på nästan alltihopa. Spraya, föna, spraya, föna. Kramp i handen.
Men min tuppkam satt uppe i typ åtta timmar. Trivdes rätt bra i sminket och outfiten så kanske blir punkare på heltid... ;-)

Var riktigt impad över allas engagemang!! Och att så många kom! (Speciellt att mina innebandykompisar dök upp och Kennet!! Det var en överraskning!) Det var verkligen skitskoj! Å ingen var typ samma sak, (några pirater men de var alla olika de med).

Rosa pantern, ninja, indian, Cruella de ville, pirater, skelett, punkare, catwoman, sjuksyrra, sjöman, Emil, Peter Pan, djävul och ängel, prinsessa, kock,  fransman, sheriff, man, mimdocka...

En hel del alkohol, chirre, dirre, smirre några jelly shots (nån som gillade dom tro??) och sen va nog de flesta på lyset!

När alla hade gått var Stu arg av nån anledning (kanske för att han var riktigt packad) och däckade i sängen på 2 sekunder. Jag tog en dusch för att få bort min tuppkam och svarta färg. Det såg ut som jag badat i en lerpöl när jag kollade ner på badkarsgolvet! Men det gick bra ändå!

Roligast:

Mians käraste ägodel är hennes kamera och när hon letade efter den tog jag den och lade i mitt knä. Det var inte gömt bra, remmen stack ut men Mian var nog lite full. Frågade alla om nån sett hennes kamera men alla sa nej. Jag sa till henne att Kennet hade gömt den bakom de röda kuddarna i soffan och hon tummade med mig och sa att om jag ljög så skulle hon aldrig mer tro på mig. (Ooops)
Den låg ju inte där och hon letade vidare.
Efter en stund kom hon fram till mig lite halvbedrövad och sa att nån hade lovat henne att den skulle legat bakom soffkuddarna och att personen tillåme hade tummat på det!!!! Men hon kunde inte komma ihåg vem det var...

Hahaha.. höll typ på att dö av skratt.
Till slut fick hon tillbaks kameran och allt slutade väl...

Vaknade inte förrän tolv på söndan. Tack å lov blev det vintertid och vips var klockan inte mer än elva.
Kollade ett antal House-avsnitt för att slippa städa tills vi till vår förskräckelse upptäckte att det var slut på avsnitt vid tre-tiden så då fick vi kliva upp. Lite halvsegt på jobbet igår å idag (fick dessutom eksem av mitt nithalsband) men nu har jag helg igen i två dar! =Sjukgymnast och tvätt.


Tack för alla presenter!! Och tack för chokladprovningen.. Ska bli helt underbart!
Självklart är chokladbitarna redan uppätna. :)

Skumma kunder

Var en hel del konstiga samtal på jobbet igår....

Först ringde en kille som var jätteotrevlig mot en kollega och som ville ha rabatt fast han inte skulle ha det, så vi bestämde att han inte skulle få nån bil. När jag berättat för honom att han tyvärr inte skulle få någon bil och att han kunde ringa nåt annat bolag i sånt fall blev han skitsur och skrek åt mig. Inte vad som helst heller utan typ:
-"Jävla horunge. Du e en jävla hora, det är vad du är!
-"Hmm.. jag vet faktiskt att jag absolut inte är någon hora."
-"Jo, det e du visst! Och din mamma är också en jävla horunge ditt lilla luder!"

Ehhhh....okej....

Sen fick jag tåmannen i luren.
"Hej jätten Anna. Får jag sitta på din tå? Får jag hoppa på din tå? Får jag rida på din tå?".

Ehh....

Lite senare ringde en kille.
"Hejsan. Du, jag skulle vilja ha en bil som ska köra mig från punkt A till punkt B."
"Från punkt A till punkt B???"
"Ja, det stämmer."
"Okej. Vill du åka nu på en gång eller?."
"Ja tack, det vore jättebra."
"Okej, men då skickar jag en taxi till punkt A på en gång då."
"Vad bra! Tack. Hejdå."

Hmm...

Sen 10 min senare frågade Mikaela om hon kunde koppla en kund till mig. Visst sa jag.

"Hej, du lovade att jag skulle få en taxi till punkt A men nu har det gått 10 min och jag ser ingen bil."
"Oj, vad konstigt, jag skickade fram en bil på en gång. Jag ber så mycket om ursäkt. Jag skickar fram en ny bil på en gång."
"Okej, bra. Tack."

Rikigt lustig busringning måste jag säga. :-)

Bara en 10-timmarskväll kvar sen ere ledigt hela helgen! Tjohoo!

Gårdagens händelser

Började dagen med att åka till sjukgymnasten. Har börjat köra strömmen igen (de sätter på nå slags lappar på musklerna på benet och sen får man nå slags el som drar ihop musklerna så det typ känns som om benet ska gå av....)
Maskinen går från 0-999. Första dan kom jag upp i 180, andra gången 500 och igår 720. Känner mig riktigt nöjd, även om det är hemskt så är det skönt att få lite träning och träningsvärk igen!!!

Rehaben tog som alltid en jäkla tid och var lite halvstressad när jag kom hem. Skulle nämligen hinna med att tvätta också innan jag åkte till jobbet. Så skyndade mig ner i tvättstugan och kastade i tvätt och satte på två maskiner.
Upp och duscha, fixa iordning mig och tillbaka ner för att hänga grejerna. Var en annan snubbe där som använde ena torkskåpet men tack och lov fanns ett ledigt så jag fick precis in alla kläder där. Satte på 90 grader och 60 minuter, sa typ tre ord till snubben och sen vare dags att jäkta tillbaks för att laga lunch.
Gick tillbaka ner i precis lagom tid för att kunna vika grejerna och ta upp dom till lägenheten igen innan jag skulle iväg till jobbet.
Tog min tomma tvättkorg för att lägga in tvätten och märkte att det låg nån rosa lapp i botten.
"Messa/ring mig... Skulle vara kul att ses nån dag. =) Du var riktigt söt! Med vänliga hälsningar usch vad pinsamt..haha... /Tvättkillen du hälsade på =)"

Haha. Lustigt.

 Var ju fortfarande halvt stressad men när jag öppnade torkskåpet och märkte jag att det inte funkade för fem öre, blåste bara kalluft, och kläderna var knappast torra alls. Fan i helvete.
Kasta ner allt i tvättkorgen igen, upp till lägenheten och hänga upp allt på tvättställningen i badrummet (som vi lyckligtvis har) och stolarna i köket. Precis klar i tid för att gå till jobbet. Hann precis med tåget, satt på tuben när mamma ringde.
Berättade för henne att jag var halvt stressad och sen helt plötsligt upptäckte jag hade glömt att gå av. Tåget hade precis lämnat Islandstorget. Jävlar. Så fick hoppa av i Ängbyplan och åka tillbaka, upptäckte att jag missat bussen och att den bara gick en gång i halvtimmen. Va fan.
Men tack och lov kunde mamma skjutsa mig till jobbet för hon hade inget att göra just då så jag kom i tid ändå!
Å när jag väl kom till jobbet så slapp jag fortsätta stressa iaf. Det var en lugn kväll och inte speciellt mycke att göra tack och lov...

Snipp snapp snut, så var gårdagen slut.


Ferren...

Hade ruskigt skoj i fredags.
Massvis med unga och gamla människor (mest äldre faktiskt), massa mat och massa alkohol.
Det var alltså tysk "Oktoberfest" och de hade nåra gamla tyska gubbar i folkdräkter där som spelade musik och grejade.
Var väl trevligt förutom att jag satt vid bordet precis intill trummorna, så det blev inte jättemycket prata av under middan...

Maten var väl kanske inte nån jättehöjdare tyckte väl de flesta. Vi blev serverade den tyska specialiteten (tydligen) fläsklägg. Med andra ord typ en hel gris med fett, ben och allt kvar. Värsta berget på tallriken. Till det nåt slags bröd som var doppat i nåt med nå konstiga kryddor. (Medans pojkvännen var på gratis middag med jobbet på Ulla Winbladh.) Äh, jag tyckte det smakade helt okej och jag var jättehungrig dessutom så! Å det var nån äppelstrudel-sak till efterrätt och den var iaf jättegod.

Man hade fått tre drinkbiljetter var på bordet. Öl/vin och avec. TRE drinkbiljetter!! tänkte jag. Det räcker ju fan inte halva middan ens. Men det behövde jag inte oroa mig för. Chefen hade typ hundra extrabiljetter som han delade ut hit och dit.
Så under kvällens lopp blev det en hel del jäger, tequila, baileys, öl, vin, champagne mm... Alla blev tokfulla såklart och som vanligt på jobb-fester så blev det hångel och andra skandaler att skvallra om efteråt...

Den värsta var väl att en 55-årig kvinna på jobbet hånglade med en 26-årig kille från jobbet. De stod tryckta mot väggen när jag skulle gå hem (efter alltför mycket dansande och obefintligt användande av kryckorna.) Hon är dessutom gift. Hoppsan sa.

Fanns en riktigt skabbig snubbe där, (inte från 020), ganska ung som raggade på alla tjejer. Vet inte nån han inte var på.
I slutet av kvällen när jag fått lite väl mycket att dricka sa jag åt honom att jag tyckte han var riktigt äcklig!
Men han fick tydligen hångel senare ändå fick jag höra...

Det var iaf en hellyckad kväll! :)

Oktoberfest

Ikväll ere ferre som gäller.
Taxi 020 och Taxi Kurir tillsammans. Massa folk nånstans inne på Birger Jarlsgatan. Har sån bra koll, not!
Nån slags middag ska det bjudas på och öppen bar ere dessutom. Najs najs!
Och jag som inte riktigt kunnat parta på ett bra tag. Nu jävlar.
Nja. Ska nog ändå ta det lite lugnt...kanske. Jag bjuder iaf med mina två polare kryckorna. Lika bra.

Annat skoj:
Hade Mian, Jonna och Andreas här i onsdags på middag. Mucho trevligt.
Skulle egentligen jobbat ikväll men fick ledigt för att gå på festen och istället för att jobba 17-03 ikväll blire 15-23 på sön.
Nästa helg har vi inflyttnings/födelsedags-party här!!! Maskerad ska det bli och tror jag har bestämt mig för vad jag ska va...

Mindre skoj:
Imorrn kväll ska jag jobba elva timmar. 16-03. FY FAN. Men det ska jag förtränga idag har jag tänkt.
Efter det följer jobb sön-tor. Jippie...


Nu ska jag ta en dusch och göra mig iordning.

.


Tantjävel

Satt på t-banan hem från jobbet häromdagen.
Det satt en annan tjej i samma fyra som mig och jag har fortfarande lite svårt att sitta bekvämt, det blev trångt och jag satte mig då med benet en aning ut i gången.
Helt plötsligt helt utan förvarning börjar den gamla tanten i fyran bredvid gorma.
-"Sitt inte med benet sådär, folk kan ju inte gå förbi!!! Gud så oförskämt! Nej, vet du vad!!"
Inte sa hon till trevligt för fem öre.
Jag bad om ursäkt och förklarade sen att jag precis opererat knät och hade lite svårt att sitta. Jag tänkte att hon då skulle lugna sig lite men icke.
-"Som om vi ska behöva ta hänsyn till det???" nästan skrek hon. "Det spelar väl ingen roll om du har opererat dig, folk ska väl kunna komma fram på tåget!!!!"
Inte såg jag att nån verkade ha problem att komma fram, i sånt fall skulle jag ju ha flyttat mig såklart.
Jag sa iallafall till henne att hon inte behövde vara så himla arg! Hon kunde ju säga till lite snällt i stället.
-"Ja, okej där har du kanske en poäng", medgav hon då.
Det mest ironiska var dock att hon resten av resan satt med sin käpp rakt ut i mittgången utan att verka göra nåt åt det.

Jäkla kärring asså.

Va fan då...

Är lite besviken på mig själv för mitt obefintliga bloggande. Men antingen e jag trött, jäktad, eller så har jag glömt bort det.

Jobbade tidigt hela helgen men det gjorde inte så mycket. Det var ganska lugnt på jobbet och så fick jag ju ändå gå på Sverige-Portugal på Råsunda i lördags kväll! (Tack Jonna!!!)
Super-platser på Östra nedre och riktigt coolt när lagen ställde upp och Ronaldo faktiskt var där, inte alls speciellt långt ifrån oss! Matchen var också helt okej och Sverige spelade bra. Fan att det inte blev tre poäng asså...

Igår fyllde pojkvännen 25 bast. Jäklar vad gammalt. Fast det kan man inte tro att han e ändå.
Hade päronen här på middag och vi åt Stir fry och kladdkaka (som jag lyckats göra! Wow!) till efterrätt. Ganska trevligt att se föräldrarna i lagom mängd faktiskt!
Lördagen den 25:e ere maskerad här som gäller. Då jäklar!

Eftersom det var jobb i helgen så har jag nu varit ledig i två dar. Men det stör mig lite att jag inte hinner med så mycket skoj!
Igår var jag hos sjukgymnasten i två timmar. Frustrerande att det tar så lång tid! Och sen hem, vila knät lite, äta lunch, handla kakform på öb, hem och baka kaka, städa lite och sen vips var klockan sex!
Å samma sak idag kan jag tänka mig. Har precis varit hos sjukgymnasten från 10-12 och strax ska jag till tvättstugan.
Har blivit jag som får ta tvätten, "jag är ju ledig i veckan och han kan ju bara tvätta kvällar och helger. Det blir ju mycket lättare så..." Yeah, whatever.

Stuart trivs på sitt nya jobb vilket är himla skönt med tanke på att hans förra jobb var skit.
Han verkar ha mycket att göra men han gillar det så hoppas det fortsätter så...
Han får förutom mer än dubbelt så mycket i lön mot förra jobbet, nu även gratis tandläkare, svenska-utbildning på folkuniversitetet betald åt sig och 100% lön när han är sjuk. Inte helt fel med andra ord.

Själv har jag sökt utbildning nu så vi får se om det blir plugg i vår möjligtvis...

Nu måste jag kila iväg till tvättstugan! Guuuud så skoj!

Hej hej hallå

Senaste veckan har varit full rulle. Kunde varit sjukskriven till november om jag ville men bestämde mig för att börja jobba i tisdags. Just nu önskar jag att jag väntat en vecka men just då var jag uttråkad och trött på att vara hemma.
Det var massor att fixa med flytt och packning men jag hade knappt nån tid alls förutom till jobb och rehab. Resten av familjen fick sköta flytten vilket inte gjorde mig nåt precis. Jag kunde ju ändå inte göra mycket.

I onsdags fyllde jag år (hipp hurra) och vaknade av föräldrar som smög in i sovrummet, ställde paketen på golvet, ett glas juice på bordet och viskade "ha en bra dag". I vanliga fall brukar det vara sång, frukost på sängen och paketöppning. Men det gjorde inte mig så mycket.
Sen iväg för att hämta nycklar till lägenheten, shoppa städgrejer på ÖB och handla lite grejer på Lidl. Sen iväg till jobbet.
I torsdags sov vi första natten i lägenheten. Kändes skönt att vakna upp i fredags och vara ledig i tre dar...
Helgen var fixa fixa fixa. 1000-kronors matshopping på Coop, party hos Carro som fyllde år (grattis!), bredbands-inköp, en tur till IKEA (där vi köpte en tavla som inte gick in i bilen, vi kämpade i ösregnet för att till slut ge upp och ringa pappa), packat upp miljoner grejer, hyrt film, haft släktträff och fått mer presenter, haft Phia över på en kopp te och digestive kex, cyklat på urgammal träningscykel jag fått av päronen, glömt bort koden till simkortet och till slut hittat den i all röra....ujuj.

Nu sitter jag här i soffan efter en dag på jobbet. Kom hem och var hyfsat slut eftersom jag nu behöver gå upp klockan fem för att hinna i tid. När jag kom innanför dörren hade min kära karl (som är ledig idag, börjar nytt jobb på onsdag) köpt blommor och tappat upp ett bad till mig med ljus och grejer. Hur underbart är det inte att vara sambo! (Sen att anledningen var att han var på sjukt dåligt humör hela dagen igår kan man ju glömma nu)