En helt vanlig söndag i Grimsta...

Satt på balkongen och solade i förmiddags. Då spelade en granne Tom Jones mfl på högsta volym i

flera timmar. Våra next door neigbours ringde på dörren och gav oss två resekit (!) med öronproppar som de tyckte

att vi behövde.
Eh... deras gamla öronproppar?  Två resekit??
Dessutom luktade dom så äckligt vi fick ställa ut dom.


En annan granne solade naken (!) på balkongen. Hon låg på mage och hade  inga trosor

på sig.


Mötte den galna spanjorskan i trapphuset. Hon sa nåt på spanska och stannade sen på min våning (fast hon bor över oss) och stirrade på mig när jag väntade på att Stu skulle komma och öppna dörren. Helt normalt.

Jag och Stuart solade på gräsmattan. Lite längre bort stod en gubbe och spydde i en buske. Klockan fem på eftermiddagen. Helt nykter såklart...eh..kanske inte. Sen drog han ner gylfen och kissade, och fick stoppa mitt i kissandet för att spy igen. Fyyy faaan.


En liten unge kissade i sandlådan och grävde sedan precis där han kissat. Mysigt.



Get me out of here!!


Busringningar

Tåmannen, "Får jag sitta på din tå? Får jag hoppa på din tå? Hur stora är dina fötter?" ja, ni vet, ringer fortfarande jäkligt ofta. Både kvällar, dagar, helger, vardagar. Det har han gjort ända sen jag började på 020 för ett år sen.
Det var lite kul i början men nu är det minst sagt lite tröttsamt. Att han aldrig ger upp liksom!! Skaffa dig ett liv!
Nu har det dessutom kommit en tå-mannen-kopia!! Ja, rösten är helt klart annorlunda, han säger andra saker... orka!
Kom på nåt nytt liksom!!

Och igår kom nåt nytt. Som jag tydligen missat ett tag eftersom jag inte jobbar så ofta...
GÖRAN PERSSON!

Jepp, en Göran Persson-soundalike har börjat busringa till oss!
"Hej, det här är Göran Persson, regeringskansliet. Jag ser att du har skickat in en insändare hit. Det står att du är skeptisk till Sverigedemokraterna och deras politik. Hur kommer det sig att du har mage att säga något sådant?"

Haha, det lät faktiskt verkligen som honom!!!! :)
Men varför säga nåt sånt? Sverigedemokraterna? Insändare? Ehh.. aja..
Tack iaf "Göran" för att du livade upp min dag!


Tentaångest

Jag har kommit fram till att...
- organisering inte är något jag vill hålla på med i framtiden! Alls!!
- det ska bli sjukt skönt när den här tentan är över (om jag nu klarar den!)
- det är taskigt att lägga en tenta mellan 17 och 21 när det är champions league- final!!!
- mamma är bäst! Hon kom över med tenta-snacks till mig! Nötter, tuggummi, banan och festis!
- jag har varit duktig och städat badrummet och moppat köket idag.
- man kan bränna sig av att sitta en halvtimme i solen.
- jag ska bli rik i sommar.
- syrran faktiskt kommer hem nästa onsdag och jag måste köpa försenad födelsedagspresent!
- det är mors dag på söndag! Shit!
- jag ser fram emot helgen! Sola och dricka rosé kanske!
- jag är så jävla omotiverad till rehabträning nuförtiden...
- jag är lite nervös....
- jag borde ta och göra nåt, sitter fortfarande i pyamas...
- en promenad skulle sitta bra!

Hejdå!


Kristi Himmelsfärd

När alla kan njuta av ledigheten har jag tenta på onsdag som jag har massa ångest för. Suck. Men orkar fan inte plugga hela helgen för det.

I torsdags kväll skulle jag och Stu gå ut och äta hade vi bestämt men dagen innan kom Stu på att juste vi var ju bjudna på grillfest med utgång (hos Alex och Malin, paret i Alvik) som han hade råkat glömma att meddela mig.
Blev iaf hur trevligt som helst och massvis (!!!!) med god mat.
Hade bestämt mig innan till 100% att jag absolut inte skulle gå ut utan åka hem tidigt eftersom jag skulle upp klockan sju igår för att åka till skolan (måste väl ha varit den enda som hade skola igår!!!!!). Men det var så himla trevligt och efter lite vin och lite drinkar så blev jag övertalad att följa med iaf. Fan, jag är sjukt dålig på att säga nej ibland....
Men det blev inte så vilt, vi åkte till Scandic Malmen och jag drack världens godaste Smultron Daquiri!

Så jag och Stuart gick ut och åt igår istället. Vi kollade lite olika restauranger men efter en majmånad med TV-köp, Paris-resa, Tully reunion, och massa annat så bestämde vi oss för att "bara" gå till Vapiano. Vi var där i Berlin och var väldigt nöjda och vi var minst lika nöjda igår! Det blev bruschetta, pasta med gorgonzola och valnötter, pizza med stark korv, oliver och lite andra grönsaker och varsitt glas vin innan vi mätta och glada gick en promenad i Gamla stan.
Jag kom ihåg att jag sett ett cafe som hette Chokladkoppen någon stans i gamla stan som hade varm vit choklad (som jag ÄLSKAR) men jag kunde inte komma ihåg vart... Vi gick runt, runt utan att hitta det. Jag var lite halvsäker på att det låg på Stortorget men när vi kom dit kunde jag inte se det...
Vi gick iaf tillbaka ner men klockan var väl runt tio och nästan alla caféer vi såg var stängda. Så det slutade med att vi gick tillbaka upp till Stortorget och helt plötsligt såg jag fiket där! Jätteknäppt att jag missade det första gången!!
Hur som helst så blev det varsin varm vit choklad och vit choklad-cheescake. Helt underbart var det och en perfekt kväll! Stuart och jag rullade hem efteråt...

Borde definitivt gå ut och äta oftare!!!


Wohoo

Snow Patrol i måndags var en riktig höjdare.
Inte i närheten av ett fullsatt cirkus men inte gjorde det oss nånting! Vi stod nästan längst fram och det var inte speciellt trångt.
Sjukt bra liveband och Gary (som för övrigt är den enda jag vet namnet på!) sjöng som en gud!
De körde alla låtar jag ville höra och en del oväntade. Konserten var fan i "Kings of Leon-klass"!
MEN, var Gary full eller???
Han missade nämligen texten i typ fyra låtar!! Och inte de nya låtarna heller utan typ Run, All I have och låtar som de måste ha spelat typ en miljard gånger. Han måste ju kunna de i sömnen kan man tycka.
Däremot gjorde det inte så mycket, han var väldigt rolig, sjöng som sagt hur bra som helst och sa massa roliga saker mellan låtarna och sånt.
Bäst var (trots missandet av några ord) Run... så himla bra.
När Chasing cars började tryckte sig två äckligt fulla tjejer fram framför oss och stod och kramades och stapplade runt och talade om för varandra hur mycket de älskade varandra... Det gick inte direkt att njuta av den låten! Och det värsta var att de inte ens tittade mot scenen... helt värdelöst.
Men som sagt, en jättebra konsert!!!!

Snow Patrol

Imorrn kväll ska jag å Stu kolla in Snow Patrol på Cirkus. Det ska bli SJUKT kul!!!!!!!


Två kanonhelger och ett till A

Helgen i Paris var TRÈS BIEN!

Tiden gick såklart jättefort men vi hann samtidigt med mycket:
Picknick vid Eiffeltornet i solsken och 25 grader, afterwork med mat och gratis champagne i två timmar, öl och pratande på engelsk bar, shopping, promenad till Triumfbågen, Frappucino på Starbucks, massa billigt vin, politisk diskussion på baren i Jonnas hus, smarriga crèpes, brieost, alldeles för mycket dans på latinoklubb, mohito, Sacre Ceur och Montmartre... alldeles underbart var det!

Paris var en jättemysig stad med massa fik överallt . Folk rökte mycket och gick runt med en baguette under varje arm. Precis som väntat!!

Killarna i denna stad var lite skabbiga dock. De stirrade alldeles för mycket och ville inte lämna en i fred! Helgens skabbigaste raggningsreplik var helt klart i champagnekön på after-work-klubben, en slemmig kille som lutade sig fram mot mig och sa "Your skin is smooth". Yuck!

Annars var Parisarna väldigt kärleksfulla. I alla åldrar. Vi såg hångel överallt. Mitt på blanka dagen. Gamlingar som hånglade på parkbänkar, en tjej satt gränsle över en kille bara sådär som att det var den mest normala saken i världen. Ja, vad ska man säga...

Mitt knä tyckte inte om mig på hela helgen. Det var svullet och jobbigt och blev ju inte direkt bättre av att jag gick runt hela Paris, dansade alldeles för mycket och inte vilade nånting. Men efter tre år är jag bara så jävla less på det här knät! Jag har anpassat mig så länge, nu ville jag bara ha en trevlig helg!

Det var himla kul att träffa Jonna igen, och en jättefin lägenhet hade dom! Fick dela dubbelsäng med Jonna också och slapp sova på luftmadrass! Hade varit ännu bättre om inte Mian snarkade så och mina öronproppar ramlade ur...

Blev lite shopping men köpte inget åt Stuart vilket han påpekade när jag kom hem. Tänkte inte på att han köpt nåt till mig från varje ställe han varit på på sistone! Ooops.

Helgen innan då...

Ja, Tully Reunion var också en panghelg! Det var efter styrketestet som knät svullnade upp. Lite konstigt med tanke på att det var så jäkla länge sen jag opererades nu men å andra sidan vet man aldrig vad mitt knä tänker och tycker.
Det var alltså svullet hela långa helgen. Vilket var perfekt eftersom vi skulle ut två kvällar, gå på sightseeing i stan och promenera omkring lite till... Suck.
Första kvällen gick vi till Snaps och andra kvällen blev det Fasching. Jag gillar det stället måste jag säga! Även om jag pga knät fick sitta vid ett bord hela kvällen medan de andra dansade.
Vi kollade in Gamla stan och hann också med Djurgårdsfärja i solskenet. Så himla fint väder!
Alltid lika kul att träffa de människorna. Känns som vi ses oftare!

Annars kan jag väl nämna att jag fick ett till A på Marknadsföringen! Kändes jäkligt bra!!!
Han måste ha varit väldigt snäll med rättningen dock!!

Ser fram emot Carros vårfest på lördag och försöker förtränga att jag ska jobba nio-fem imorgon natt...


Paris!!! Oh la la!

Nu ere Paris som gäller!
Kan inte fatta att vi faktiskt åker!
Har egentligen inte tid att skriva överhuvudtaget eftersom Phia, Mian och Phias mamma kommer och hämtar mig om typ en kvart....

TJOHO!!!!

Je suis très excited!!!


Tully Reunion!! (Igen)

Jahapp. Nu vare dags för Tully reunion i Stockholm! Hos oss!
I november var det i London och då var vi betydligt fler, nu kunde inte alla komma. Egentligen var det helt galet att vi lyckades få ihop alla 12 förra gången!
Nu blir vi sex stycken. Inte så illa det heller. Lär bli sjukt skoj faktiskt!
Riktigt kul ska det bli att träffa Mian igen!! Kan inte fatta att hon redan är hemma igen! Samtidigt som hon har gjort och sett massa och det känns som om jag knappt har gjort nåt alls sen hon åkte!

Igår var jag på styrketest för mitt knä. Först fick jag hoppa så långt jag kunde på ett ben och det gick rätt bra faktiskt.
Sen skulle jag sitta i nån maskin och göra lite övningar samtidigt som den mätte hur mycket jag kunde ta i. Jag har en bra bit kvar men sjukgymnasten trodde att om jag höll motivationen uppe så kunde jag vara klar om en 3-4 månader. Känns dock som en evighet och min motivation var borta för längesen...

Igår var det ju Valborg och det firade jag med att jobba 21-05. Det ringde konstant och det verkade som om ALLA var ute och partade. När jag åkte hem i taxin var det ljust ute redan vilket egentligen inte var så konstigt eftersom klockan var typ halv sex.

Jag har sovit bort typ halva dagen idag, lite tråkigt men behövligt!

Knät känns svullet för första gången på länge. Måste ha överansträngt det igår. Nu gör det lite ont och det är en jobbig känsla som kommer tillbaks. Usch, orkar inte med det här längre!
Vart inte bättre av att jag halkade och ramlade i köket heller. Typiskt mig. Suck.

Men men, tillbaka till partyt. Kom på igår att systemet är stängt idag och vi hade tre törstiga engelsmän som skulle komma! Men som tur var har vi lånat bilen så det gick rätt bra.

Ja juste ja, vi har köpt tv också! Vi hade bestämt oss för att bara titta och mest kolla in 32', det skulle väl räcka!? Men Stuart övertalade mig att köpa en 42' så det är som natt och dag mot den gamla lilla, tjocka!

Aja, nu ska jag till tvättstugan en snabbis som omväxling till städningen av badrummet. Tjoho.