Jävla Ryan Air...

Började skriva på ett London-inlägg men det tog på tok för lång tid så det kan jag kanske göra klart imorrn eller nåt. Tänkte iaf förklara varför det inte är gjort än.

Vi åkte ju alltså hem i lördags eftermiddag/kväll. Planet skulle åka tio i sex så vi åt en sista brakmiddag (bacon och cheesburgare med pommes) på flygplatsen innan vi gick till gaten.
Vi kom på flyget hyfsat smidigt men när vi väl satt på plats hände inte mycket. Ryan Air är ju så stolta över att över 90% av deras flyg landar i tid (som de firar med en trudelutt efter landning och ett "yet another flight has arrived on time" ) men jag kollade klockan och vårt plan var definitivt försenat. Inte mycket till information fick vi om varför utan vi fick glatt sitta där och vänta. Efter lite om och men var vi iallfall i väg och trötta som vi var försökte vi sova lite på planet, helt utan resultat, fy vad obekvämt!!!
Sen började vi iaf närma oss men typ en kvart innan landning meddelade piloten att Skavsta var stängd pga snöoväder och de visste inte om vi skulle kunna landa där lite senare eller vad som skulle hända.
Jahapp.
Det började snackas om Linköping och Norrköping men inget blev klart. Nu var planet definitivt försenat och skulle absolut inte landa i tid. Piloten meddelade oss att det inte alls gick att landa på Skavsta utan vi skulle landa nån annanstans.
Jaha, nån annanstans?? Ehh...ok?
Vi landade till slut på en liten mini-flygplats och vi visste alltså fortfarande inte vart vi var. En rysk flygvärdinna välkomnade oss till Sverige och tackade oss för att vi flugit med Ryan Air och meddelande oss att hon skulle återkomma med information om var vi befann oss.
De visste alltså inte ens var vi var!!!???
Det visade sig sen att vi hade landat i Norrköping och istället för att ha landat halv tio på Skavsta var vi alltså 45 min sena och inte ens på rätt flygplats. Suck.
Jag skulle dessutom upp på tisdagsmorgonen klockan fem för att börja jobba klockan sju. Najs.
Ingen visste vad som skulle hända, vi fick sen veta att det skulle komma nån buss men ingen sa nåt om hur lång tid det skulle ta. Så vi väntade och vi väntade. Klockan blev elva och halv tolv innan bussarna till slut kom för att ta oss till Skavsta där vi sen skulle ta oss till Stockholm med flygbuss för att sen åka nattbuss hem. Fy.
Det tog ungefär en timme med buss mellan Norrköping och Skavsta och sen tog ett ett antal timmar till innan vi till slut var hemma och kunde lägga oss i sängen halv fyra på morgonen.
Jag hade ringt jobbet och sagt att jag inte kunde börja förrän vid halv tio, lite sömn måste man ju ha!

Var helt slut i måndags och han inte komma ikapp med sömnen under resten av veckan, skulle ju upp fem de andra dagarna med och sedan till sjukgymnast och dittan och dattan.
I morse fick jag till slut sova till elva. 13 timmar blev det och det var hur skönt som helst!
Men nu måste jag skynda mig till jobbet.... Så var det med det.

London baby!!!!

Pappa och ringde och sa att passet precis som jag hoppats på låg i en låda i lägenheten i Solna. Puuuuuh...

Om en halvtimme bär det av till flygbussen. Vet inte om jag fått med mig allt men hur mycket behöver man egentligen för fyra dar i London???
Det är alltså Tully-Reunion som gäller. Tully är stället där jag och Stuart träffades så romantiskt. Han plockade bananer och jag sprayade kemikalier runt träd...det var tider det.
Det var helt klart den konstigaste lilla håla jag sett hittills i mitt liv och där fanns absolut ingenting annat att göra än att jobba, supa och prata med folk. Men vi lyckades träffa många kompisar där och nu ska vi ha återträff allihopa i London.
Sex tyskar, tre engelsmän, två svenskor och en skotte. Vi ska bo allihopa i ett stort rum på ett hostel nära London Bridge.
Kan ju inte bli annat än lyckat!!!???

Jag har ju aldrig vart i London så vi får se om jag lyckas se några sevärdheter och inte bara dricka bag in box och spela Ring of fire. Det visar sig!!! Skoj ska det bli iallafall. Nu måste jag kolla att jag fått med mig allt...


Skitnervös nu...

R.E.A var jättekul igår! Många skämt var väl sisådär och en hel del personer de imiterade visste jag inte vilka de var. Men en hel del var riktigt jäkla kul också!!!
Vi skulle vara där redan vid halv sju för att få bord. Sen fick vi beställa maten och så. Huvudrätt och efterrätt bjöds vi på men dricka och sånt fick vi betala själva. Och det var inte billigt direkt! Kände mig som jordens snåljåp när jag satt och smuttade på mitt glas vin och min drink under hela kvällen men tur var det ändå för bara det gick på 170 spänn! Hugaliga!
Men som sagt, showen var jättebra (när den väl började) och skrattade jättemycket! (Inte lika mycket åt Rakel Molin som de andra dock. Önskade att Babben var kvar istället.)

Somnade vid halv ett i natt och hade tänkt sova till strax efter nio idag iallafall, men istället vaknade jag i panik i klockan åtta. VAR ÄR MITT PASS????
Jag har nu letat på alla tänkbara ställen i lägenheten och det finns ingenstans. Jag kan inte komma fram till nåt ställe där jag skulle ha lagt det! Så nu hoppas jag att det ligger kvar i Solna, annars vet jag inte vad jag gör.
Har tillåme hittat mitt gamla, ogitliga pass från 1963 men det nya ser jag inte röken av. FAN. Typiskt.

Nu ska jag till sjukgymnasten och försöka tränga bort de här tankarna tills jag får svaret av mamma halv elva.
Andas Anna, andas.

Semester...

Jääävligt skönt med 6 dagars semester!!!
Såg fram emot två dagars slappande, sjukgymnastande och packande innan vi åker till London imorrn kväll. Å inget tvättande för en gångs skull. Känns som det e vad jag använder mina lediga veckodagar till. Det blir ju mest praktistk så. Men det skulle jag alltså skippa nu hade jag tänkt. Men så sa Stuart igår kväll: "But babes, we need to do a washing before we go! I have some stuff that needs to be washed. And I don't have time to do it."
Framförhållning liksom.
Så nu blev det tvättstugan idag iallafall. Men det gör inte så mycket.

Packningen får jag ta tag i imorrn för mamma kom över med fel väska! Måste ju ha gott om plats för all min London-shopping!

Nu ska jag slappa en stund till... Snart ska jag å fika hos Phia och sen ikväll ska jag på börsen med jobbet å äta god middag och kolla in R.E.A! Ska bli riktigt skoj!!

I love food!!

Jag älskar ju mat som ni alla vet och helgen var verkligen toppen i matväg.
Var ledig i fredags så förutom tvätt och städning blev det en kina-lunch med pappa på vårt favvo-ställe på Ringvägen. Sjukt god buffé och vi äter alltid tre gånger så mycket som vi borde när vi är där, men det gör ju inget, friterad kyckling är ju skitnyttigt! Öööh...
Sen blev det ännu mer päron-tid för mamma och pappa kom över på middag halv åtta. Vi skulle laga nåt vi lagade veckan innan som var jättegott men tog typ en evighet att bli klart.
Jag skulle möta Stuart på coop kl 6 och vi var redan sjukt sena, å så glömde vi såklart köpa vissa grejer så vi fick gå tillbaka.. Sen hade Stuart självklart bestämt (mot min vilja) att det inte räckte med huvudrätt och efterrätt, vi var ju tvungna att ha tre rätter såklart! Som om vi inte var stressade redan...
Dessutom började vi inte ens laga maten direkt när vi kom hem..........Gaaah.
"Det kommer inte ta så lång tid att laga. Trust me, it will be ready by 8pm." Yeah right.
Mamma och pappa kom lite sent men ändå fick de sitta bra länge i soffan medans vi lagade färdigt maten. Men till slut blev det klart (vid tjugo i nio) och det var hur gott som helst! Räkcoctail, fyllda pastarullar med ostsås och vitlöksbröd och sen chokladfondue till efterrätt. (Som pappa lyckades spilla på vår vita stol, tack!)
Det var iaf en väldans trevlig kväll!!!

Skulle blivit en pokerkväll med Stus exjobbarkompisar i lördags och jag hade ångest och ville inte ens gå bara för att jag inte ville spela poker för att jag är så kass och uppenbarligen skulle förlora! Vet inte vad som hänt med mig men jag undviker tillåme å spela bara för att jag inte vill komma sist. För att jag då blir på så jävla dåligt humör. Jag vet att det inte spelar nån roll och att det är mest för umgängets skull som vi ens skulle spela, men jag är helt övertygad om att jag skulle blivit skitförbannad!! Måste ta mig ur det här beteendet på nå vis. Det är inte hälsosamt!!!

Det blev iaf ingen pokerkväll för Stus kompis var sjuk, istället blev det mys-filmkväll och några avsnitt av Grey's Anatomy. Kollade sedan slut första säsongen igår, fan vi får inte kolla alltför ofta! Vi hann iaf även sätta ihop vår nya bokhylla så nu är det inte så himla mycket som fattas här hemma!
Skoj med första snön också! Värsta mysigt när stora, vita snöflingor seglade ner från himlen. Visste ju att det inte skulle ligga kvar länge dock så öppnade iaf balkongdörren och smakade på några. Allt detta regn på sistone har ju bara varit för trist så man får ju passa på...
Helgen avslutades med fajitas-middag och jag var än en gång den här helgen i himmelriket!!!


Tar sån jäkla tid!

Var rätt trött på mitt knä förra veckan. Det är ganska segt å va hos sjukgymnasten tre gånger i veckan å göra alla dessa skittråkiga rehab-övningar. Dessutom funkar inte ström-grejen som den ska. Apparaten stängs av stup i kvarten. Uppenbarligen för att jag är för trött i knät men det vägrar sjukgymnasten inse. Han tror att det är nåt fel på apparaten och vi måste starta om den typ tre gånger varje gång. Väldigt frustrerande och all min sista energi försvinner på nolltid, känns som mina muskler verkligen kommer slitas ur benet på mig...

Men lite positivt iaf, i torsdags var jag nämligen hos doktorn på en koll och fick höra att knät såg så bra ut som det kan göra efter åtta veckor. Böjning och sträckning var bra och jag hade ingen svullnad kvar. Tjoho!
Det hela tog väl en 30 sekunder att kolla. Tack å lov att jag har frikort nu!

"Jag är utklädd till mig själv..."

Helgen spenderades i Eskilstuna. Dags för ännu en maskerad och jag var väl inte jätteexalterad över det kanske. Hade inte ork eller pengar att lägga ner på nån bra utklädnad...

Tågresan gick prima, grådassigt väder ute dock så det vi såg av Eskilstuna var väl inte jätteimponerande. Hängde lite i Nattis lya som för övrigt var jättefin!!! Sedan blev det en promenix till Coop som låg typ 2km bort. (lite för långt bort för mitt knä egentligen)

Började göra iordning oss, byta om, jag krusade mitt hår. (Senast jag gjorde det var jag väl 5år eller nåt!) Sen gick vi och åt pizza! Såg inte mycket av stan men trots det såg vi typ 15 pizzerior! Helt sjukt! Äter de inget annat i Eskilstuna???

Sen gjorde vi oss klara och utklädda, jag var Abba-discoqueen, Mian var basketspelare, Phia var ridtjej, Stu och Jonna var pirater, Nattis var sjuksköterska och det var uppenbart att hennes läkarrock varit med några helger, ett antal rödvinsfläckar!

Men det visade sig att vi var typ de enda som var utklädda!!! Av 20 pers som kom kanske tre till var utklädda!!! Två änglar och en Elvis, vilket ju var skoj! Men resten hade bara normala kläder. Det är ju inte meningen att man ska skämmas för att man är utklädd på en maskerad, man ska ju ha dåligt samvete om man INTE är utklädd!
Blev iaf hyfsat förbannad... även på att vissa personer var aspackade redan klockan nio... Men så kan de väl va med studentpartyn...
Vi blev lite sega sen och orkade inte riktigt vara sociala vilket var synd! Blev iallafall lite halvhjärtat dricklekande å så sen innan vi gick till sängs.

Helgens upptäckter:
OLW Cream cheese chips!! Har helt missat dessa utsökta chips! (Har alltid varit Estrella-fan) men vi var överens om allihopa att de här var sjuuuukt goda!

Drack jordens godaste varm vit choklad på centralstationen!!! Drack White hot chocolate massa gånger i Australien men har inte sett det här alls tyvärr. Å jag som inte gillar varken kaffe eller varm choklad vart verkligen överlycklig nu! Prova det!!

Annat som hänt i helgen:
Gick på innebandymatch och såg gamla lagkamrater spela mot varandra. Träffade massa människor jag inte sett på länge å det var kul å se lite bandy igen!
Blev även raggmunk och äppelpaj hemma hos päronen efter matchen, I love mammas mat!

 Ge mig mer chirre!!!

Jag fattar ingenting...

Igår kväll innan jag somnade tänkte jag att jag ville ha fem minuter extra i morse, så jag kunde duscha och göra mig iordning utan att behöva stressa. Så jag satte alarmet på fem i fem istället för fem.

Så ringde klockan i morse. Jag stängde av larmet, gick upp, duschade, klädde på mig, kollade klockan, gott om tid! Sminkade mig, var inne lite på internet, kollade klockan, fortfarande gott om tid. Åt frukost, kollade klockan i köket, borstade tänderna och var i princip klar. Skönt då hade jag tid för fem minuter på soffan.
Gick i lagom takt till t-banan och tyckte att det var konstigt att det redan börjat ljusna! Men det var ju fint väder, inga moln så det kändes väl ljusare än vanligt...

Gick på mitt vanliga tåg, tog upp mobilen och såg att jag hade missat samtal från Mikaela på jobbet. Samtidigt stannade tåget i Råcksta och klockan visar två minuter i sju. I SJU???? Klockan borde ju va två minuter i sex!!!
Ringde Mikaela som ville kolla var jag var. Jag skulle alltså ha börjat jobba för en kvart sen! Och jag fattade inte ens att jag var sen!! Så många gånger jag tittat på klockan utan att inse att jag försovit mig!!!
Inte mycket att göra, tog ju min "vanliga" buss, fast en timme senare, och med extra mycket folk och extra mycket trafik. Slutade med att jag kom 45 minuter sent till jobbet!!!

Första gången jag kom försent till jobbet i mitt liv. Och så visste jag inte ens om det! Hade jag fattat det när jag vaknat hade jag kunnat vara 5 minuter sen eller nåt.
Så lugnt som jag tog det dessutom!! Jätteknasigt...
Kollade mobilen och såg att larmet hade varit ställt till 05.55 istället för 04.55. Smart Anna.
Men men... Tyckte jag kände mig extra utvilade i morse iaf..... Alltid nåt!

Foton


Full rulle!

Min sömnlösa helg blev en skojig en!
Mötte upp Phia och Mian på vägen till Carro och Mian som lyssnat på lillasjöjungfrun på vilan och sjungit sånger hela dagen på dagis fick med sig mig och Phia och vi skrålade hela vägen till Carro....
"Långt ovanfööör finns det ett land, där man kan gåååååå i sol på en straaaaaaaand!!!" Lät nog inte speciellt vackert och personerna runt omkring tyckte väl att vi var värsta fjortisarna men det kunde de ju få tycka!

När vi kom fram var vi alla tre inställda på att vi absolut ville kolla på Lilla sjöjungfrun och till vår stora gläde hade Carro den. Perfekt! Mer sång, massa chirre, dirre, godis, cola och garvande åt Ariels tyska dialekt!
Sen va ju filmen lagom lång för att jag skulle kunna åka hem efteråt utan dåligt samvete! Mycket skoj!

På lördag efter jobbet åkte jag direkt till mor och far och hade sagt till dom att de inte behövde laga nån middag, jag och Stuart kunde äta nudlar eller nåt. Nu visste jag ju att det aldrig skulle hända! Klart vi skulle få nåt mumsigt å smaska på, och visste hade jag rätt! Kyckling med sås och pommes! Mmmmmm....
Sen knackade Jack Sparrow på dörren och han fick sig lite mat han med!
Jag var ju utklädd till häxan i snövit, ingen jättehöjdare kanske och knappast nån som fattade det på festen, hade ju en stor klumpig korg med äpplen som jag knappt kom in med förrän den blev stående i ett hörn. Men det gjorde inget!
Ännu en kul maskerad där det blev ännu mer mat; pizza, fyllda champinjoner, sparris lindad i parmaskinka, räkor och massa annat smarrigt, plus äppelpaj. Och massa bål, vin och öl. Sen va ju jag tyvärr tvungen att åka vid halv elva.. nån liten sömn måste man ju få om man ska orka!

Söndag efter jobbet blev det alltså middag hos päronen (igen!). Pastagratäng och jag och Stuart åt för hela veckan. Blåbärspaj till efterrätt och vi var riktigt lyckliga!
Sen tog vi en tripp till kyrkogården för att tända lite ljus åt farmor. Så himla fint på kvällen! Ljus överallt, så långt ögat når, och så himla tyst och mysigt. En toppenhelg helt enkelt! Men sen var det skönt att få sova!!!!!