Ho ho ho

Julafton var en mycket trevlig dag.
Släkten var som vanligt samlad hos moster i Trångsund.
Det snapsades en del vid middan och min kära far, som börjat bli lite på lyset, kom på den briljanta (enligt honom) idén om hur vi skulle utse årets tomte. Åren innan har det alltid varit någon frivillig men nu var det nämligen ingen som jättegärna ville vara tomte. Så nu tyckte pappsen att vi skulle skriva allas namn på lappar och lägga i en burk för att sen dra lapp efter lapp tills det bara var en kvar. Den personen skulle bli tomte.
Alla var väl inte lika överens om hur briljant idén egentligen var eftersom alla inte riktigt är lämpliga för å vara tomte. Hur som helst, i släkten finns en tant och en gubbe som aldrig ger varken julklappar eller presenter (tror jag redan har berättat om dom?) till nån. Helknäppt tycker förstås alla andra. Å jobbigt när man ska tacka alla utom dom sen. Aja, de är ganska skumma överhuvudtaget och tanten speciellt är inte helt 100, hon är typ manodepressiv och kan bete sig lite konstigt och bli skitupprörd helt plötsligt. Därför tänkte jag både nervöst och förväntansfullt direkt när pappa kläckte ur sig tomte-idén att TÄNK OM HON BLIR TOMTE. Men liksom, hur stor var den chansen? Typ en på femton.
Vi drog ut lapp efter lapp och namnen försvann ett efter ett. Till slut var det bara en lapp kvar. Men hennes namn. Helt sjukt!!!
Vi satt allihopa och skrattade nervöst när hon gick för att byta om till tomtedräkten. Hur skulle detta gå??
Efter en stund ringde tomten på dörren och nån gick och öppnade. Å där stod en riktigt glad tomte, hon var tack och lov på bra humör denna kväll, tomtedräkten gick inte att knäppa (hon är inte liten direkt) men vad gjorde det!?
Hon var faktiskt riktigt bra som tomte och verkade värsta glad över uppmärksamheten! Så med facit i hand kunde det knappast varit bättre.

Så kul har vi i våran släkt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback